De Paste pe Coasta Adriatica

Anul acesta de Paste nu am ciocnit oua rosii, nu am mancat drob si nici nu am gustat vreo friptura de miel. Le-am dat pe toate pe o pizza „de la mama ei” si cateva paste intoarse in farfurie in stil italian. In Vinerea Mare ne-am asezat la volan si ne-am oprit tocmai in orasul Rimini situat in regiunea Emilia Romagna. Scaldat de apele Adriaticii, Rimini este un resort de plaje intinse si late, foarte aglomerate vara de turistii europeni. Sezonul incepe in Mai, asadar nu ne-am putut aseza pe sezlong la soare, plajele nu erau inca curatate si in plus vremea a fost cam tulbure. Am profitat insa de o plimbare pe malul marii si am cules cateva cochilii de scoici.

Plaja Rimini

Plaja Rimini

 Desi Rimini este cunoscut datorita plajelor sale mari si insorite, centrul orasului nu-i nici el de lepadat. Centrul vechi aduna multe monumente istorice, cele mai vechi datand din vremea romanilor. Cartierul are doua mari strazi, Corso d’Augusto si Corso Giovanni XXIII, si doua mari piete, Piazza Tre Martiri si Piazza Cavour, unde in fiecare sambata poti gasi produse proaspete autotohne. Ajunsi prea tarziu, cand tarabele se inchideau, ne-am multumit cu o inghetata chiar daca afara ploua, pofta a fost prea mare.

Piazza Tre Martiri
Piazza Tre Martiri
Corso Augusto
Corso Augusto

Pasii ne-au condus apoi spre Arcul lui Augustus si el inca in picioare dupa mai mult de 2000 de ani. Dar ce ne-a impresionat cel mai mult a fost Podul lui Tiberiu. Nu numai ca dateaza din timpul imparatului Augustus, dar masinile inca circula pe el. Cele 5 arcuri construite peste raul Marecchia, faceau parte din vechea Via Emilia, drumul ce lega Rimini de Piacenza. Dupa atata istorie si alungati de ploaia mocaneasca, ne-am oprit la niste paste aburinde si gustoase, ca dupa cum zicea un om celebru nascut in Rimini: „Viata este o combinatie de magie si paste” Frederico Fellini.

Arcul lui Augustus
Arcul lui Augustus
Podul lui Tiberiu
Podul lui Tiberiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.