Drumetie ca o carte postala

Va spuneam aici ca am ochit cateva drumetii interesante in masivul Beaufortain. Ei bine, cea de astazi a fost peste asteptarile noastre, si asta pentru ca tot drumul am avut maretul Mont Blanc in fata noastra. Drumetia a fost usoara, cei 200 de metri de denivelare i-am parcurs intr-o ora pentru ca ne-am oprit de multe ori sa admiram peisajul care ni se dezvaluia in fata ochilor.

Drumetie panoramica
Mont Blanc

Drumetia am inceput-o de la statiunea de ski Les Saisies, mai precis de la Pasul Lézette 1785m. Pe tot parcursul traseului te crezi intr-un balcon din care admiri, la inceput masivul Beaufortain cu emblematicul varf Pierra Menta, pentru ca mai apoi privirea sa-ti fie acaparata intru totul de versantul sudic al masivului Mont Blanc.

Drumul serpuieste pe o carare care duce la Mont Clocher, acolo unde ne-am oprit si noi pret de o ora pentru a ne incarca bateriile pentru o noua saptamana. Cu 50m inainte de sosire, panta se accentueaza usor, iar pe varf se afla o cruce alba care marcheaza mica inaltime a muntelui Clocher, 1976m.

Pe varf ne-a intampinat o panorama majestoasa la 360°. Un adevarat regal! Bineinteles ca datorita accesului usor si panoramei, traseul este aglomerat mai tot timpul. Este asadar recomandat de facut traseul dimineata, mai ales ca ai sanse mari sa te intampine un cer degajat. La intoarcere, am intalnit un grup de vreo 20 de persoane care faceau drumetie ecvestra!

Panorama spre Masivul Aravis
Panorama spre pasul Véry
Mont Clocher si Masivul Beaufortain

O drumetie frumoasa, foarte abordabila si fotogenica in acelasi timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.