Lac Blanc de Termignon – Prima drumetie din 2013

In sfarsit, weekend-ul ce tocmai a trecut a avut vreme frumoasa si l-am planificat pentru o drumetie usoara in regiunea unde locuim, Savoie. Nu am stat mult pe ganduri si am ales Lacul Blanc de Termignon la care voiam sa ajungem inca de anul trecut. 

Lac Blanc de Termignon este situat la 2246m altitudine in Parcul National de la Vanoise. Cand am pornit la drum vremea era frumoasa dar pana am ajuns la lac, cerul era deja acoperit de nori. Traseul a avut o denivelare de doar 200m si l-am facut in mai putin de o ora. Multe pietre desprinse de pe peretele muntelui ne-au insotit pe prima jumatate a traseului pentru ca la final sa avem parte de o urcare accentuata, pe alocuri presarata cu cateva palcuri de zapada. Nu a fost aglomerat, pe drum intalnindu-ne doar cu doua grupuri de tineri. Pentru o prima drumetie, dupa atatea luni de hibernare, a fost numai bine.

jfkdjfkdjfkdjfkdjfkdjkfjdkfjkdjfkdjfkdjkkkkkkkkkkkkkfndjffdfdfdfdfdfdkkkkkkkvvbbbbbvvkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk  Lacul isi are legata denumirea de Lac Blanc (Lacul Alb) de faptul ca in el se oglindeste ghetarul Arpont, creand astfel o pata alba pe suprafata lacului. Termignon este ultima localitate inainte de a accede pe drumul sinuos pana la parcarea de unde am pornit traseul. Astfel s-a nascut denumirea de Lac Blanc de Termignon. Asta pentru ca in Alpii francezi sunt multe lacuri Blanc, de altfel unul mai frumos ca altul, si ca sa nu induca in eroare drumetii/alpinistii li s-a adaugat inca un nume dupa Lac Blanc. In lac se mai oglideste si Varful Dent de Parrachée 3697m care face parte din Masivul Vanoise.

Dupa cateva fotografii de rigoare si o tura de lac, ne-am asezat pe margine la un picnic. Zgomotul cascadelor formate de la topirea zapezii, croncanitul corbilor care planau deasupra crestelor si tipetele marmotelor ce anuntau aparitia vulturului, completau peisajul incadrat de varfurile muntilor inca inzapezite. Ce-ti poti dori mai mult de atat !?

jfkdjfkdjfkdjfkdjfkdjkfjdkfjkdjfkdjfkdjkkkkkkkkkkkkkfndjffdfdfdfdfdfdkkkkkkkvvbbbbbvvvkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk La intoarcere am luat-o mai de-a dreptul prin zapada, Cristi coborand direct pe partie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.