O saptamana in Bretania #5 – 2 activitati in aer liber pentru copii

In Bretania sunt propuse o multime de activitati pentru copii: parcuri acvatice, acvarii, gradini botanice, echitatie, plimbari pedagogice in natura, etc. A fost greu sa ne decidem si sa alegem cateva care sa se potriveasca stilului nostru si mai ales copiilor. Am vizat mai mult interesul fiului nostru, fiica noastra fiind prea mica pentru a participa propriu-zis, insa asta nu a impiedicat-o sa se uite in stanga si in dreapta pentru a descoperi lucruri noi si interesante pentru ea. Intr-un final ne-am oprit la 2 activitati care le-am dedicat 100% copiilor. Pentru ca am avut de unde alege si ofertele nu erau departe de locul unde ne-am cazat, ambele activitati le-am ales in aer liber, pentru ca aici consideram ca un copil poate cel mai fi liber in exprimare, in intelegere si poate asimila noile descoperiri in ritmul sau propriu.

Rezerva naturala Séné

Nu se putea sa o trecem cu vederea mai ales ca am locuit chiar in mijlocul ei. Asezata pe  o fosta zona cu mlastini de sare, astazi ocupa cel mai mare spatiu natural protejat din golful Morbihan, intinzandu-se pe o suprafata de 530 de hectare. Rezerva Séné este recunoscuta pentru biodiversiatea sa, pentru pasarile de apa si pentru numeroasele specii de fluturi. Sunt amenajate mai multe circuite pedestre gratuite pentru a le da oportunitatea celor interesati sa observe pasarile in mediul lor natural. Te poti plimba nestingherit prin toate ungherele, mai putin o parte ce este contra cost si unde cum altfel, se afla lucrurile cele mai interesante. Aici sunt puse la dispozitie 4 observatoare, construite in stil cabana pe piloti, in care se afla telescoape pentru o buna observare a micilor si indepartate vietuitoare. Intrarea este 5€ pentru adulti, copiii sub 7 ani intrand gratuit. Pentru 1€ in plus se poate inchiria un binoclu. A fost jucaria fiului nostru, cred ca vazut de toate prin el, mai putin pasarile 🙂 . Tot timpul anului rezerva propune plimbari organizate in natura pe anumite teme, spectacole, expozitii, conferinte. Am fi participat si noi la una despre fluturi insa domnul de la ghiseu nu ne-a recomandat cu doi copii asa mici. Ne-am multumit cu plimbarea pe potecile rezervatiei, a privitului pasarilor si a dansului fluturilor.

 

Parcul de Preistorie

Situat la nici 2 km de satul Rochefort-en-Terre, mai exact in Malansac, acest parc a fost creat de un antropolog autodidact in 1988. De atunci parcul a evoluat si astazi propune 36 de scene incepand cu era dinozaurilor si pana la primele evolutii ale omului. L-am vizitat dupa ce am facut o tura prin Rochefort-en -Terre. Parcursul este haios pentru copii pentru ca au impresia ca sunt la vanatoare de dinozauri, fiul nostru alergand in continuu pe carari in cautarea unui nou dinozaur. Pe timpul verii, dupa-amiaza se organizeaza pentru vizitatori o sceneta despre foc, cum a fost descoperit de catre om, la ce si cum il folosea. La sfarsitul celor 30 de minute de teorie are loc mult asteptata demonstratie de obtinere a focului prin frictiune. Parcul se intinde pe 25 de hectare, numai bun pentru alergat pentru copii, este accesibil pentru carucioare si pentru persoane cu mobilitate redusa. Ce ne-a displacut a fost pretul intrarii de 14,50€ pentru un adult, ceea ce ni s-a parut scump pentru ce ofera parcul. Copiii sub 4 anii au intrarea gratuita. Parcul este in plina dezvoltare, noi scenete sunt gandite pentru viitor si alte demonstratii interesante vor fi puse in practica pentru a captiva si mai mult vizitatorii si mai ales copiii. Probabil astfel vor justifica pretul intrarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.