O zi de primavara in San Marino

La vreo 30km de Rimini se afla The Most Serene Republic of San Marino, adica statul San Marino, o tarisoara care se alatura grupului celor mai mici state din lume. Aflat la granita dintre regiunile Emilia Romagna si Le Marche, San Marino are in jur de 30000 de locuitori iar capitala sa, San Marino City este situata pe o colina la 700m inaltime, de unde poti strabate cu privirea colinele italiene la 360°. Aici ne-a gasit prima zi de Paste, strabatand stradutele inguste, pline de magazine si turisti din San Marino.

Jumatate de colina am urcat-o cu masina, ramanandu-ne sa luam restul pana in varf la pas. Acolo asteapta cele trei turnuri care au aparat tara de-a lungul timpului si au rezistat atacurilor cotropitoare. Cele trei turnuri sunt legate intre ele prin alei si drumuri inguste, avand pe o parte prapastia iar pe cealalta padurea umbroasa din care rasuna trilul pasarilor. Intrarea in fiecare turn este contra cost, 4 euro biletul. Noi nu am fost curiosi si am preferat sa le dam tarcoale doar la exterior.

San Marino pretinde a fi cea mai veche republica din lume. Puterea legislativa revine consiliului general care numeste doi capitani-regenti ce vor fi sefii de stat timp de 6 luni. Tara se pune la cale in Palazzo Pubblico situat in centrul orasului, unde terasele si cafenele sunt luate cu asalt de catre turisti.

Palazzo Pubblico

Dar ce ne-a placut cel mai mult la San Marino a fost, bineinteles, privelistea ce o ofera deasupra pamanturilor italiene ce-l inconjoara. Coline cat vezi cu ochii, care mai de care mai frumoase si mai unduitoare.

IMG_0373

IMG_0390 IMG_0411

La final ne-am asezat la o masa la o gustare si sa ne bucuram de privelistea ce ni se intindea deasupra ochilor. San Marino, ne-a placut, chiar daca am nimerit intr-o zi plina cu turisti. Ni s-a parut o tara calma, ordonata si curata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.