Primele jucarii ale unui bebelus – mobilul cu dansatori

Ultimul din cele 4 mobile Montessori pe care le-am prezentat fetitei noastre a fost mobilul cu dansatori. Cere un pic de rigoare pentru a-l realiza insa efectul este foarte frumos. M-am inspirat de aici si dupa ce l-am terminat l-am declarat cel mai frumos mobil Montessori. Daca ar fi sa aleg doar unul pentru a-l prezenta unui bebelus, atunci acesta ar fi!

Pentru inceput am decupat pe hartie normala cei patru dansatori: cap, maini, picioare. Am numerotat fiecare element pentru a nu-i incurca si am marcat punctele pe unde trebuie sa aliniez fiecare element. Fiecarui dansator i-am desenat apoi conturul pe spatele unei hartii holografice (hartie lucioasa cu diferite motive). Treaba asta se repeta de doua ori pentru fiecare dansator. De preferita, a doua hartie ar trebui sa fie cu motive si culori diferite. Eu am ales patru motive diferite pentru fiecare dansator si unul comun. Se lipeste fiecare element (cap cu cap, maini cu maini, picioare cu picioare) al fiecarui dansator astfel incat motivul holografic sa fie la exterior. In acelasi timp se aseaza un fir de ata intre ele avand grija sa fie pozitionat corect pentru a trece prin punctele marcate. Din cap se lasa un fir de ata lung cam de doua ori lungimea dansatorului. I-am suspendat cate doi pe marginile a doua baghete de 15 cm lungime care la randul lor le-am echilibrat o bagheta de 30 cm. I l-am prezentat fetitei noastre la 4 luni si jumatate.

Ca si celelalte mobile, mobilul cu dansatori este foarte usor si se misca lent deasupra bebelusului. Hartia holografica are un efect major in atragerea privirii. In functie de lumina si de unghiul de vedere, isi schimba culoarea si intensitatea luminii pe care o reflecta. Sunt suficiente cateva miscari de brate sau picioare ale lui bebe pentru a admira miscarea dansatorilor. A fost cel mai utilizat mobil, dovada ca si fetita noastra l-a apreciat foarte mult!

 

Va las sa admirati spectacolul!

P.S. Pentru o vizualizare clara, selectati calitatea HD in coltul de dreapta jos al video-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.